Terapii complementare - Masajul

Masajul reprezinta, simplu spus, un procedeu la care ar fi indicat sa apelam cat mai des, daca vrem sa ne rezolvam anumite probleme de sanatate si, de asemenea, sa ne relaxam. Masajul reprezinta una dintre marile bucurii ale vietii la care, din fericire, putem sa avem acces foarte usor.

Masajul de relaxare sprijina organismul sa-si recapete starea generala de bine si echilibreaza sistemul nervos. Pe de alta parte, masajul terapeutic este recomandat cand vrem sa scapam de durerile existente in diferite zone ale corpului nostru.

Masajul de intretinere ne ajuta, asa cum ii spune si numele, sa ne mentinem atat sanatatea mentala cat si cea fizica.

Masajul anticelulitic si masajul pentru slabit isi propun sa ne faca sa aratam mai bine si, tototodata, sa eliminam depunerile de grasime.

Masajul sportiv se adreseaza in special persoanelor care executa in mod regulat miscare, cu efort fizic deosebit. Finalitatea acestuia este refacerea organismului si revenirea lui la conditii favorabile de efectuare a efortului fizic.

De asemenea, in cadrul centrului Kamedrra, din ce in ce mai des se utilizeaza combinarea tehnicilor de masaj cu cele de aromaterapie si de Reiki. In ceea ce priveste aromaterapia, aceasta practica presupune folosirea uleiurilor volatile din plante, inclusiv a uleiurilor esențiale pentru a susține starea de bine atât a planului fizic, cât și a celui emoțional.

Este o ramură a medicinii complementare care s-a dovedit a fi atât preventivă, cât și curativă.
Mai mult decat atat, atunci cand adaugam si tehnicile de Reiki ca un plus al masajului, putem vorbi nu doar de relaxarea corporala ci si de incarcarea acestuia la nivel energetic.

Pe scurt, Reiki reprezintă o tehnică japoneză de vindecare cu mâinile aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă şi care utilizează energia pentru a trata dureri fizice fără să apeleze la apăsare, manipulare sau masaj. Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea şi armonizarea tuturor dimensiunilor fiinţei: trup, minte, emoţii şi spirit.

Dr. Laura Zainescu – Terapii Complementare centrul Kamedrra, Brasov