Hipnoterapie💡Kamedrra 💡 210 lei/sedinta, 1 ora Programari la 0770 802 356

Hipnoterapia este o formă de terapie care tratează diverse probleme cu ajutorul hipnozei si implică folosirea sugestiilor pozitive în timpul stării de hipnoză, pentru implementarea unor schimbări benefice în modul în care o persoană gândește, se simte și se comportă, precum și pentru a ajuta în procesul de vindecare al diverselor afecțiuni.

Hipnoterapia ajuta fie pentru dezvoltarea personală, fie pentru creștere spirituală, fie pentru vindecare holistică, în funcție de problema pe care clientul o expune hipnoterapeutului spre rezolvare.

Cand auzim “hipnoza/hipnoterapie”, cei mai multi dintre noi se gandesc la o tehnica mistica ce poate sa subjuge total vointa unei alte persoane. In realitate, ea poate fi una din cele mai eficiente cai pentru a-ti dezvolta abilitatea de concentrare a atentiei catre ceea ce este posibil, in loc de ceea ce este imposibil de schimbat, catre ceea ce este bun, in loc de rau, catre resurse in loc de probleme.

Metaforic, hipnoterapia te invita sa te opresti, sa mergi in interiorul tau, sa identifici ce functioneaza si sa folosesti apoi acel lucru pentru a-ti fi mai bine. Asa cum spune si M. Yapko, in sine, hipnoza nu trateaza nimic, insa ce se intampla in timpul transei hipnotice poate deveni util pentru client. Hipnoterapeutul poate utiliza transa in cel putin 2 moduri: sa sugereze disparitia ori relaxarea simptomului, sau sa invete clientul noi abilitati cognitive, comportamentale, relationale ce il ajuta mai departe sa gestioneze mai bine si sa rezolve situatiile dificile care l-au facut sa vina la un specialist.

Hipnoterapia este o componentă clinică și terapeutică, științifică, care implică aplicarea unor proceduri și sugestii care conduc persoana hipnotizată să trăiască experiențe imaginative. De-a lungul transei hipnotice persoana hipnotizată își concentrează atenția asupra unui subiect, concentrându-se mai puțin asupra stimulilor externi.

Transa hipnotică are loc și în viața de zi cu zi, apărând în clipa în care o persoană este absorbită de ceea ce face și nu mai conștientizează trecerea timpului. Este o stare cât se poate naturală, pe care creierul o poate atinge și în mod spontan, în diverse momente, iar aceasta poate avea diverse grade de intensitate, de la una superficială, obținută în momentele de concentrare (când te uiți la un film sau citești o carte, de exemplu), la una profundă, indusă prin tehnici hipnotice, care poate echivala cu starea de somn. În terapie, cel mai adesea se lucrează cu o transă medie ca intensitate, ce permite comunicarea între pacient și terapeut.

Hipnoterapia reprezinta procedeul în sine iar transa hipnotică este starea în care se află persoana în timpul acestui demers pe care o puteți considera o călătorie imaginativă. Transa hipnotică reprezintă o modificare de conștiință.

Tocmai acest termen declanșează mituri, frici și povești. Pe de o parte sunt persoane cărora le este teamă să intre în transă gândind că ar putea fi determinate să facă lucruri pe care nu și le-ar dori. La extrema opusă sunt oamenii care supradimensionează efectele transei hipnotice, având așteptări nerealiste de la această metodă terapeutică.

Transa permite clientului hipnotizat să destructureze comportamente și asocieri care nu îi sunt folositoare, precum o traumă, dependențe etc și să creeze noi atitudini și comportamente. Aceasta se realizează cu ajutorul sugestiilor directe sau indirecte ale hipnoterapeutului.

Un lucru este cert: hipnoterapia este un instrument folosit eficient în psihoterapie, în mod științific, care nu are de a face cu regresia în viețile anterioare sau cu alte practici ezoterice.

Pentru că meditația este progresiv mai des menționată de lideri ca modalitate de dezvoltare personală și mai ușor asimilată de către publicul larg, este de mentionat ca, de fapt, meditația este practic o auto-hipnoză iar asemănarea între cele doua o reprezinta starea de modificări ale conștiinței care încep printr-o stare de totală relaxare, după care urmează concentrarea atenției asupra unei teme sau imagini date.

Intr-o lume plina de informatii si de zgomot, oamenii devin din ce in ce mai deconectati de ei insisi, si sunt incet-incet luati prizonieri de lucruri marunte, neimportante, de obiectivele altora, de stres, de griji. Tocmai de aceea este foarte valoros sa ai un instrument care sa te ajute sa te reconectezi, sa te relaxezi, sa iti reamintesti de resursele si valorile tale si, nu in ultimul rand, sa stii cum sa reactionezi in momentele grele, de incercare.

☎️Pentru informatii si programari, ne puteti contacta la numarul 📞0770 802 356