💫 Santal – Considerat uleiul de alegere pentru meditație și liniște a minții. Există un motiv pentru care anumite religii îl folosesc pentru a-și spori devotamentul față de Dumnezeu sau Zeități. Dacă te simți epuizat și deconectat de eul tău, Sandalwood te invită să fii liniștit și să respiri. Este adesea asociat cu Chakra Coroanei. De fapt, se crede că poate lega Chakra Rădăcină și Coroană. Promovează unitatea interioară și ajută la insomnie, neliniște și când ne simțim temători sau avem de-a face cu fobiile. De asemenea, ajută atunci când ne simțim codependenți sau nu suntem suficient de dependenți. Se leagă de canalele pulmonare, splină, rinichi și vezică urinară în medicina chineză. Are proprietăți diuretice, antidepresive și expectorante. Uleiul esențial de lemn de santal de bună calitate poate fi costisitor, dar nici nu aveți nevoie de mult pentru a avea un impact maxim. Lemnul de santal este, de asemenea, considerat o plantă / substanță chinezească și poartă numele de Tan Xiang.

De asemenea, ajută atunci când ne simțim codependenți sau nu suntem suficient de dependenți. Se leagă de canalele pulmonare, splină, rinichi și vezică urinară în medicina chineză. Are proprietăți diuretice, antidepresive și expectorante. Uleiul esențial de lemn de santal de bună calitate poate fi costisitor, dar nici nu aveți nevoie de mult pentru a avea un impact maxim. Lemnul de santal este, de asemenea, considerat o plantă / substanță chinezească și poartă numele de Tan Xiang.

💫 Tămâia – Acest ulei esențial se adresează tuturor chakrelor, în special celor din partea superioară a corpului. Aliniază toate chakrele și aduce o integritate mai mare sinelui. Poate fi aplicat pe țesutul cicatricial pentru a promova vindecarea și regenerarea celulelor. Ridică rapid vibrațiile, relaxează diafragma, deschide pieptul și revigorează sângele. Este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru durere. În Medicina Chineză, este o plantă / substanță numită Ru Xiang și se duce la canalele plămânilor, inimii și rinichilor. La nivel energetic, este bine să îl folosești atunci când ai „vizitatori” (și, nu vorbesc de genul pe planul fizic)!

💫 Trandafir – Cuvintele cheie pentru trandafir sunt: ​​iubire, har, iertare. Atât de delicioase pentru Chakra Inimii, cât și pentru Chakra Rădăcină și Sacrală. Calmează inima și ajută rinichii și ficatul în medicina chineză. Ajută la tonifierea sângelui, calmează spiritul și ne ajută să ne deschidem și să ne stabilizăm inimile. Crește comunicarea intimă, precum angajamentul profund față de suflet. De asemenea, nu este menit să fie folosit zilnic, deoarece poate fi un ulei greu și poate fi intens pentru unii.

💫 Geraniu – Atât de blând, dar atât de puternic. Atunci când aveți de-a face cu greutăți în viață, ne permite să acceptăm ceea ce este, cu blândețe. Acesta este un ulei bun pentru cei care au multă rușine pentru alegerile pe care le-au făcut. Ne ajută să vedem și jumătatea plină a paharului. Ne hrănește yin, ne calmează spiritul și ne deschide spre noi modalități de a ne „hrăni” pe noi înșine. Este deosebit de util pentru chakra inimii noastre și ajută la problemele mentale. Intră în ficat și rinichi în medicina chineză.

💫 Brad argintiu – Deoarece aceasta este o substanță yang, ne ajută să depășim sila de sine. Curăță energetic și este util pentru cei care sunt clarvăzători și consumă multă energie. De asemenea, poate ajuta atunci când oamenii își pierd scopul în viață. Deoarece este purificator și înălțător, este excelent după o despărțire, pentru vindecarea durerii sufletești sau pentru înlăturarea sentimentelor de vinovăție. Este asiciat cu plămânii și rinichii în medicina chineză. Și, funcționează de minune în băile cu sare epsom. Ajută suprarenalele pentru momentul în care vă simțiți epuizați sau energia de la rinichi scade.

Sănătate și alegeri înțelepte!

Dr. Laura Zainescu – Kamedrra – Terapii complementare Brasov