Dr. Laura Zăinescu

După cum am văzut în mass media, care prezintă în stilul său apocaliptic orice situație, a apărut o nouă amenințare globala: hepatita din cauze necunoscute la copii.

Ni se spune că este foarte agresivă, 6 din 10 bolnavi având nevoie de transplant. Deoarece mamele sunt foarte îngrijorate, și supra- aglomerează secțiile de pediatrie în vederea testării, vă dau în cele ce urmează o interpretare atât din punct de vedere emotional cât și medical.

Hepatita reprezintă inflamația ficatului manifestată prin stare de slăbiciune, icter, lipsa poftei de mâncare, greață, febră, dureri abdominale.

Conflictele emoționale care duc la această boală sunt:

1. Conflictul de înfometare – real sau simbolic.

Real: lipsa alimentelor: nu am ce mânca.

Simbolic: orice situație care afectează veniturile( banii) având ca trăire secundară: voi muri de foame.

Aici luam în considerare psihogenealogia și NMG, respectiv bolile copiilor până la 9 ani , care sunt de fapt trăirile părinților.

Se leagă deci cu ceea ce am trăit în pandemie și după, atunci când veniturile au scazut considerabil.

Acum a apărut o altă amenintare: războiul, care, evident, va atrage după sine criza financiară-foametea. Această situație, bineînțeles ne preocupă pe toții, mai mult sau mai puțin.

2. Conflictul emoțiilor otrăvite.

Ficatul este depozitul trăirilor negative: ura, ranchiuna, furia, invidia, iritare, gelozie, gandurile violente împotriva mea sau împotriva altora.

De notat că aceste emoții își au de multe ori originea într-un sentiment de eșec dintr-un aspect al vieții mele sau cu privire la revolta mea față de nedreptatea din lume.

Vă suna cunoscut?

Poate fi o ură ascunsă față de unii membrii ai familiei( izolarea a arătat adevarata relatie

a părinților).

Hepatita poate deasemenea să scoată în evidență ranchiuna față de ceva sau cineva care mi-a fost impus( vezi înteparea). Hepatita mai poate apărea ca urmare a unei revolte puternice față de ceva necunoscut și secret. De exemplu, nu pot să mă opun în fața noilor situatii din viața mea care imi aduc schimbări. Acum vedeți profunzimea situațiilor la care am fost supuși și la care putem să fim supuși în continuare, cu acceptul nostru?

Să vorbim puțin și din punct de vedere al imunitatii: gândiți-vă că a fost o perioadă lungă în care copiii nu au frecventat colectivitatea (cea mai importantă în formarea imunitatii) fiind ținuți într-o bulă sterilă, spălați și respălați, mască ,dezinfectanți chimici, distanțare socială. De unde anticorpi care să lupte împotriva agresiunilor?

Cele menționate mai sus au creat terenul contactării oricarei boli considerate inofensive înainte.

Legat de componenta chimică, folosirea în exces a banalului Panadol – care are efect toxic asupra ficatului, la prima secreție nazală, la primul strănut, etc. și la care se prescrie de catre medici (care consultă copiii prin telefon, sau în fața cabinetului in frig-noaptea mintii) sau automedicație folosită de mămicile atotștiutoare, preventiv, din exces de zel sau din teama de a nu se întâmpla ceva cu sufletelul.

De unde imunitate naturală dacă noi învățam organismul să fie leneș, să nu lupte, să aștepte mereu ajutor dinafară?

Am auzit recent mamici care spun că nu își duc copiii la grădiniță de teama acestei hepatite. Ce facem?

Intram în cercul vicios: bulă sterilă -imunitate 0-boală!

Și credeți că se va termina cu acest val de hepatită?

Nuuuu, cu siguranță vine altă minunatie!

O spun la nesfârșit: creați-vă atmosfera voastră, liniștită, renunțați la tiparele de gândire distructivă, ocupati-va de starea de bine a propriului organism și asta veți transmite energetic și copiilor vostri.

Abia atunci vor fi protejati! Ajutați-vă de remedii naturale: homeopate, fitoterapice, gemoterapice, uleiuri esențiale, etc avem un întreg arsenal la îndemână. Totul ține de ALEGERE!!!

sursa: Jacques Martel, Mihaela Alexandru.

Copyright @Kamedrra