Dr. Laura Zainescu

Deoarece in ultimul timp a crescut semnificativ numarul pacientilor care acuza dureri la nivelul oaselor si articulatiilor, situatie neintalnita in aceeasi perioada din ultimii ani, am cautat sa gasesc o explicatie plauzibila, o legatura intre aceste acuze si situatia actuala (pandemia).

Explicatia am gasit-o in emotiile generate de aceasta pandemie (lunga si exagerata). Oasele reprezinta structura solida a corpului, arborele vietii (deoarece in interiorul lor se afla maduva – locul in care se nasc celulele imunitare cu rol de protectie). Oasele reprezinta structura de baza, armatura fundamentala, pe care este construita intreaga fiinta, suportul corpului emotional. Afectiunile oaselor reflecta un protest fata de acea autoritate pe care o infrunt si fata de care pot ajunge chiar sa ma revolt, simtindu-ma incapabil sa actionez intr-o situatie dictata/supusa unor principii existente sau unor legi. Ma opun autoritatii, ma simt profund bulversat sau tulburat cu privire la credintele mele fundamentale, la convingerile mele intime. Sunt foarte dezamagit, fata de mai multe aspect din viata mea si fata de societate in general. Am un sentiment de dezolare si trebuie sa ma intreb in ce aspect al personalitatii mele ma devalorizez, ajungand chiar sa vreau ca acest aspect sa dispara. Valoarea mea ca fiinta umana este pusa sub semnul intrebarii, ma simt ca un deseu, ma simt anihilat, stricat, distrus de ceilalti. Ma revolt impotriva unor reguli ale societatii si as vrea sa ma sustrag legilor.

Afectiunea articulatiei indica o rezistenta, o retinere, o anumita incremenire in gandurile mele, in actiunile mele sau in exprimarea emotiilor de obicei refulate. Cand ma misc cu durere si cu dificultate, corpul meu exprima faptul ca nu vreau sa inteleg, sa accept, ceva ce imi limiteaza exprimarea de sine. Ma simt inchis, prins intr-un aspect din viata mea, am o dificultate de a fi articulat, de a vedea clar in gandurile mele si de a le exprima. Ma simt lipsit de valoare. Durerile indica faptul ca emotiile si socurile au fost suportate mult timp si devin insuportabile deoarece au depasit limita.

Spre exemplu, durerile cervicale au legatura cu comunicarea si cu gradul meu de deschidere fata de viata. De asemenea, mai pot indica:

– opunerea sau supunerea fata de justitie

– greutatile pe care le duc pe umeri

– devalorizare la nivelul capacitatilor intelectuale

– nedreptatea pe care am impresia ca o traiesc sau pe care o vad in jurul meu

Durerile resimtite la nivel coloanei toracice semnifica:

– culpabilitatea emotionala si afectiva

– teama ca voi pierde dragostea celorlalti

– inchiderea si fricile mele fata de viata

– frica de moarte a unei fiinte dragi

Durerile lombare pot indica:

– nesiguranta materiala (munca, bani, bunuri) si afectiva

– grijile exagerate fata de alte persoane

– neputinta fata de anumite situatii din viata care duc la revolta

– rezistenta fata de schimbare si noutate pentru ca produc nesiguranta

Durerile sacrale pot fi provocate de:

– nevoia de altcineva sau altceva in sustinerea noastra

– testarea nivelului nostru de onestitate si integritate

– rigiditate excesiva fata de situatii sau persoane din viata noastra

– nevoia de control si agresivitate peste masura

In consecinta, durerile de oase devin explicabile in contextual actual.

Sursa: Dr. Ryke Geerd Hamer, Jacques Martel

Copyright Kamedrra