Dr. Laura Zainescu
După cum vedeți în mass-media ”libera, obiectiva si clar neaservita”, se afiseaza meniul pentru aceasta toamna.
Aperitivele: explozia cazurilor de covid (ma rog se pare ca nu prea mai tine, adormitii dau semne de trezire iar pentru cei netreziti total, poate observati ca e pandemia imunizatilor, iresponsabilii fiind ocoliti cu sila de incoronat).
Bun, nu merge treaba cu virusul, lasa ca va servim atacul nuclear si isteria iodurii de potasiu si asta doar pentru persoanele pana in 40 de ani, pentru noi astia peste 40 de ani, ni se recomanda sa ne impacam cu trecutul, familia, sa ne luam ramas bun de la cei dragi si sa-i asiguram ca ne vom intalni in locul cu verdeata.
IODUL NU TE SALVEAZA IN CAZUL UNUI ATAC NUCLEAR!
Teorie: in caz de atac nuclear se recomanda iodura de potasiu deoarece in aer se afla compusi de iod radioactivi care se fixeaza la nivelul tiroidei, dacă tiroida este suprasaturata cu iodura de potasiu nu mai permite iodului radioactiv absorbția. Pana aici are logica, doar ca în cazul unui atac nuclear exista multe alte particule radioactive care sunt eliberate in atmosfera si fata de care noi nu avem protectie.
În cazul iodurii de potasiu, eficienta este maximă daca se administrează cu 2 ore înainte de “accidentul” nuclear (am vorbit eu cu Nea’ Putin si cu gasca lui si m-au asigurat ca ne vor anunta cu minim 2 ore înainte să stim si noi cum ne organizam). Protectia scade la jumătate dacă se administrează la 6 ore după incident. Particulele de iod radioactiv patrund in corp pe cale respiratorie sau ingestia de alimente si lichide contaminate.
Practic: dupa explozie ce faci? apa, solul, aerul, alimentele sunt poluate, organismul iradiat – boala …deci nu te salveaza nici mama iodurii!
Concluzie: daca ai buncar esti “vultur” daca nu cioara ramai! Doar stiti si voi vorba aceea.
Pentru noi astia-ciorile, zic:… sa ne pregatim (o cura cu namol ne ajuta) sa acceptam, sa ne traim viata la maxim cu zambetul pe buze, fericiti si sa mergem sfidatori dupa “zicala”(Game of Thrones): NOT TODAY! Poate asa reusim sa materializam o alta realitate…
Asa ca, hai sa fim prezenti si sa nu mai dam puterea egregorului fricii care ne este indus pentru ca suntem creatorii realitatii noastre.