Dr. Laura Zainescu

Intrucat ne confruntam cu o noua “explozie” a cazurilor Covid, doresc sa aduc cateva argumente care contrazic din punctul meu de vedere acest fapt. Nu neg si nu exclud pandemia insa cred ca faptele sunt duse la extrem. Chiar nu va aduceti aminte de anii de dinaintea perioadei Covid, ce se intampla primavara? Cum “infloreau” virozele de tot felul si afectau toate segmentele de varsta, cum ne plangeam toti ca nu am racit toata iarna si am facut-o acum primavara (ca desteptii)?

Este normal sa fie asa si incepem cu explicatiile medicale si continuam cu cele emotionale. Primavara se “dezmortesc” virusii si aici vorbim despre cei obisnuiti, care au cale libera de acces la un organism epuizat de sezonul rece, spoliat de vitamine, cu alimentatie predominant animala, fara soare, fara contact cu pamantul (impamantare). Dupa cum stim, de la oamenii de stiinta, virusii sunt “gunoierii” organismului, deci ce fac ei primavara (?), curatenie si detoxifiere. Din punct de vedere emotional, viroza inseamna epuizare; nu acordam corpului ceea ce are nevoie (odihna, relaxare, alimentatie sanatoasa) si in acest caz, organismul, care este extrem de inteligent, isi ia singur ce are nevoie. Adica: ne scoate din priza, ne pune la pat, dormim cinci zile, ne hidratam, tinem un oarecare post (pentru ca mancam putin si usor), aducem suplimente vitaminizante.

Cum credeti ca este organismul nostru dupa un an de stare de alerta (bagat in priza din cauza pandemiei), dupa descarcari continue de adrenalina (adica starea de lupta)? Raspuns: epuizat! Si atunci nu este logic sa fie trantit de un virus banal. Anii trecuti, cand nu stiam de testele PCR, revenirea era spectaculoasa. Acum, datorita epidemiei de frica inoculate prin toate mijloacele, ne testam la orice simptom, avem surpriza testelor pozitive, moment in care psihic cadem si mai tare. Dupa cum stim, testul da rezultate fals-pozitive, lucru afirmat chiar de inventatorul sau Dr. Cary Mullis, care ne spune clar ca acesta nu este potrivit pentru identificarea bolilor infectioase pulmonare. Nu se testeaza virusul in sine (pentru ca nu a fost publicata structura completa a SARS-Cov 2, adica nu a fost identificat) ci o secventa ARN. Testul este vulnerabil in fata altor virusi gripali iar potrivit studiilor exista sansa, ca persoanele care au facut vaccin antigripal anterior, sa fie pozitive la testul RT-PCR. Rezultatele pozitive nu exclud infectia bacteriana sau co-infectia cu alti virusi potrivit *Center for testing in Berlington North Carolina certified under the Clinical Laboratory. Mai mult, un test pozitiv fara simptologie nu inseamna ca este un caz de boala.

Nu inteleg de ce medicii nu iau atitudine, nu ies in media cu explicatii, parca se doreste instalarea fricii, terorii, disperarii generale. Nici macar nu se vorbeste despre metodele alternative de tratament pe care le avem la indemana si care sunt extrem de eficiente (atat in preventie cat si ca tratament), fizic si emotional. O alta intrebare la care nu am gasit raspuns ar fi legata de faptul ca in lockdown incidenta cazurilor de COVID creste (cu toate ca se presupune ca este o metoda eficienta de stopare) in schimb, in Texas (doar un exemplu) incidenta cazurilor a scazut vertiginos dupa renuntarea totala la masurile restrictive si permiterea cetatenilor sa revina la o viata normala (confortul emotional fiind un factor important).

Va rog sa va intrebati si sa cautati singuri raspuns la urmatoarele intrebari: Unde sunt gripele normale, virozele obisnuite de toate felurile si toate bolile pana la urma? De 1 an se moare doar de Covid.

Pana la urma alegerea modului de viata este a fiecaruia, ramanand in zona de frici sau informare!

Copyright Kamedrra