Biorezonanta reprezinta o metoda complementara care detecteaza dezechilibrele emotionale din corp prin masurarea frecventei de vibratie a celulelor vii. Inainte de aparitia bolii in sine, apar modificari in campul energetic declansate de emotiile negative, fiecare emotie avand o anumita frecventa de vibratie si afectand un anumit organ sau aparat.

Pancreasul este considerat sediul egoului, centrul de energie emotionala, al sentimentelor, acel centru care capteaza vibratiile altora (pozitive sau negative) si influenteaza propria stare. Reprezinta capacitatea prin care noi insine integram iubirea in interior si gestionam sentimentele contradictorii iubirii (cu precadere furia).

Termenul de „Diabet” provine din alaturarea celor doua cuvinte DIA si BET, care inseamna – „dia”=impartit si „bet”=casa. Aceasta afectiune se manifesta printr-o secretie insuficienta de insulina, ceea ce provoaca hiperglicemia, adica exces de zahar in sange. Zaharul este asimilat emotional cu sentimentele de iubire, tandrete si afectiune. Atunci cand avem diabet, avem practic un sentiment de tristete interioara care se manifesta printr-un consum de zahar in toate formele posibile in care il gasim.

Conflictul emotional in cazul diabetului este unul de rezistenta si dezgust, simtim o mare nevoie de iubire din partea tatalui si nu gasim modul in care sa reactionam pentru a o primi. Tatal, in acest caz, poate fi asimilat si cu Dumnezeu. Nu poti avea o relatie buna cu Dzeu daca nu ai o relatie buna cu propriul tata. Alte posibile cauze emotionale care genereaza aceasta afectiune mai pot fi si dorintele noastre de separare de anumite persoane sau lucruri din casa, care ne creaza dezgust si ne fac sa ne simtim ca si cum am fi tot timpul intr-o lupta iar totul din viata noastra devine dezgustator. Pentru bolnavii de diabet, toti cei din jur sunt perceputi ca dusmani, toti ii lovesc iar acestia simt ca trebuie sa se apere continuu. Acestia sunt bolnavii care nu vor sa schimbe nimic, sunt conservatori si au o mare capacitate de a rezista la presiuni foarte mari din partea familiei. Sunt bolnavii care stiu totul si lucrurile trebuie sa se intample cum vor ei (sindromul Dzeu). Lectia pe care o au de invatat este aceea ca: „tot ce ceri de la ceilalti, ceri de fapt de la tine”.

In cazul copiilor cu diabet, din punct de vedere emotional, acestia simt ca au pierdut figura care reprezinta autoritatea din familie, care ii iubeste si le ofera „dulcele” . Un exemplu bun ar fi acela in care intampina moartea bunicii care ii rasfata, le facea toate poftele si ii iubea. De asemenea, poate fi si situatia in care simt ca au pierdut ceva important pentru confortul lor emotional, li se destrama casa, „cuibul”, parintii nu se inteleg si poate vor divorta iar ei devin nesiguri, instabili si se simt fara niciun viitor.

Hipoglicemia – reprezinta situatia opusa diabetului. Cei ce prezinta aceasta afectiune simt din punct de vedere emotional ca dau prea mult celorlalti si ajung in imposibilitatea de a nu mai avea ce sa isi ofere siesi, se simt slabiti dar in acelasi timp le face placere sa se simta slabi si victime, pentru a primi atentia celorlalti. Alta posibila cauza emotionala care genereaza aceasta afectiune mai poate fi si sentimentul unei frici puternice fata de cineva sau ceva care le provoace dezgust iar ei trebuie sa reziste pentru a evita aceasta situatie oribila si odioasa care ajunge sa le creeze repulsie.

Cancerul de pancreas este reprezentat la nivel emotional de trairea unei situatii odioase, oribile, imorale, cei ce manifesta aceasta afectiune se simt revoltati datorita acestei situatii si se opun tuturor (incapatanarea de a ramane pe pozitia mea). Emotional, ei simt ca nu mai au niciun scop, nicio asteptare, evita sa fie dezamagiti, se simt demotivati si intampina sentimente de frica, de esec, atat de puternice incat prefera sa nu mai faca nimic. Sunt persoane care se simt umiliti si nu se pot apara, se simt dispretuitori.

Pancreatita, din punct de vedere emotional reprezinta furie fata de viata care nu ne ofera placeri „dulci”. Cei ce manifesta aceasta afectiune, din punct de vedere emotinal dezvolta un conflict fata de tatal biologic sau simbolic fata de Dumnezeu, se simt prizonieri fata de o persoana sau o situatie caz in care nu isi pot gestiona emotiile si se simt neputinciosi.

Dupa analizarea raportului de biorezonanta ce releva dezechilibrele pe partea de pancreas si in urma discutiilor purtate cu pacientul, se prescrie tratamentul homeopat personalizat.

Cum am discutat in articolul trecut, in functie de evolutia situatiei legate de Covid, ne mentinem intentia de a organiza pachetul de terapii ce va include curatare si echilibrare energetica cu Daniel Găucan, constientizare a dezechilibrelor cu ajutorul biorezonantei si tratament homeopat personalizat.

Informatii preluare din Dr. Geerd Hamer, Edith Kadar si Jacques Martel.