Terapii complementare Brasov

Marea maroritatea a femeilor ce sufera de problema infertilitatii, apeleaza la terapiile complementare in ultima instanta, dupa ce au trecut, fara succes, prin toate etapele medicinei clasice: controale ginecologice, analize peste analize, fertilizari in vitro nereusite. Faptul ca totul este in regula din punct de vedere medical nu reprezinta totusi o garantie in combaterea infertilitatii si atunci intervenim noi, Kamedrra Center prin ridicarea intrebarii „La nivel emotional, lucrurile sunt la fel de „in regula”?”.

Jacques Martel, in cartea sa „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor” sustine ca: „stresul si presiunea exercitata pentru a avea un copil impiedica procesul in sine. Teama inconstienta ca acest copil s-ar putea naste cu un grad de handicap sau ar putea muri ulterior, poate duce la sterilitate. Chiar si varianta de a gandi ca nasterea unui copil ar putea implini asteptarile celor din jur sau ca ar fi o modalitate in care ne putem pastra relatia de cuplu actuala, poate duce la insuccesul de a ramane insarcinata. De asemenea, pentru a fi sigure ca din punct de vedere emotional suntem pregatite de a fi mame, trebuie sa ne invingem temerile legate de capacitatile noastre materne, de problemele financiare, de riscurile ce pot aparea in timpul sau dupa sarcina, intrucat toate aceste temeri duc automat la sterilitate. Ideea ca putem umple golul nostru interior cu un copil nu este corecta din punct de vedere Divin”.

„Eu sunt una dintre sustinatoarele ideilor lui Martel, in sensul ca acord un foarte mare punctaj echilibrului emotional si a pacii interioare in procesul de combatere a infertilitatii. De asemenea, Kamedrra Center vine in intampinarea acestui dezechilibru pe mai multe parghii. Astfel, remediile homeopate ce sustin corpul fizic in procesul fertilitatii (ex. pentru stimularea ovulatiei sau, dupa caz, in functie de simptomele relatate) sunt vaste. Pot recomanda produse din apiterapie de genul laptisorului de matca, polenului crud, propolisului etc. Putem aborda si latura uleiurilor esentiale pentru sustinerea partii emotionale si nu numai sau sa adaugam si masajele de relaxare ca un plus in echilibrul mult dorit. Este foarte important sa intelegem ca motivele pentru care ne dorim copii joaca un rol primordial si, pentru a elimina toate dubiile, oferim si consultanta in dezvoltarea personala. Din punct de vedere Divin este esential sa facem copii cu sufletul deschis si din iubire neconditionata” este sfatul pe care dna dr. Laura Zainescu il recomanda viitoarelor mamici.