Terapii complementare - uleiuri esentiale

Pentru ca suntem tot mai multi cei care am inteles utilitatea si necesitatea utilizarii uleiurilor esentiale in diverse moduri de ajutare a vindecarii organismului, Cabinetul de Terapii complementare Kamedrra de Dr. Laura Zainescu vine in intampinarea dv. cu cateva sfaturi utile.

Astazi, va sugeram un mini ghid de utilizare al uleiurilor esentiale:

💜 Uleiurile esentiale trebuie pastrate intr-un loc intunecos si rece! De preferat intr-un dulap sau sertar.

💛 Niciodata nu expune pielea la soare dup ace te-ai dat pe piele cu un ulei esential din citrice: lamaie, bergamota, grapefruit, limeta, iarba de lamaie, portocala, mandarina, etc. Dar le poti aplica seara, fara probleme!

❤ Nu folosi recipiente de plastic pentru pastrarea uleiurilor esentiale! Foloseste intotdeauna sticla de sticla.

💚 Nu pune niciodata uleiuri esentiale direct in ureche! Uleiurile esentiale pot fi aplicate dupa ureche sau pe lobul urechii.

💜 Intotdeauna incepe cu o picatura de ulei esential si creste numarul treptat. Mai putin inseamna mai mult! – mai ales daca nu ai mai folosit uleiuri esentiale inainte.

💛 Intotdeauna dilueaza uleiul esential la cei mici cu un ulei vegetal: migdale dulci, ulei de jojoba, de seminte de struguri, ulei extravirgin de cocos sau masline.

💙 Daca nu stii unde sa aplici un ulei, aplica-l in talpi! Isi va face efectul pentru ca in talpa sunt centrele reflexogene ale intregului organism.

❤ Niciodata sa nu clatesti cu apa daca din greseala ai atins ochii cu un ulei esential! Apa intensifica usturimea! Aplica imediat un ulei vegetal pe o discheta si sterge.

💚 Nu te speria daca un ulei nu iese la fel de repede cum iese uleiul esential de lamaie sau tamaie, ci ruleaza sticluta, pentru ca unele uleiuri sunt mai vascoase in consistenta si ies mai greu.

💛 Foloseste-te de capacelul sticlutei de ulei esential daca doresti sa scoti picuratorul!

💜 Uleiurile esentiale bogate in menthol, cum este Peppermint, nu ar trebui utilizate pe piept si gat la copii sub 18 luni.

💙 Expunerea la soare oxideaza moleculele si uleiurile esentiale isi pierd valoarea terapeutica!

💚 Epilepticii si cei cu hipertensiune trebuie sa evite uleiurile esentiale cu continut ridicat de keton, cum este uleiul esential de busuioc, rozmarin, salvie si Idaho Tansy.

❤ Atunci cand vrei sa intaresti un anumit sistem, aplica sau ingereaza uleiurile (in capsule, miere, apa, sublingual) de 3 ori pe zi, timp de 21 de zile. Fa pauza 10 zile si apoi reia inca 21 de zile.

✔La copii se aplica pe talpi!


Text preluat Psihologia sufletului