Dr. Laura Zăinescu

Medicina alopata le numeste boli heredo-colaterale adica predispozitia la o anumita afectiune existenta in familie (ex. astm, HTA, DZ, cancere de tot felul etc.). Nu exista studii clare care sa demonstreze stiintific cum se mosteneste o boala, se vorbeste despre gene dominante si recesive, dar modul in care se transmit aceste gene din generatie in generatie nu este clar, totul bazandu-se pe statistica si presupunere.

Aceasta este una din intrebarile la care nu am gasit raspuns in medicina alopata, in schimb, in medicina holistica (integrativa), aceste boli se regasesc sub denumirea de “boli programate” de creierul nostru. Aici ne referim la creierul constient, adica 15% din ceea ce folosim noi, restul de 85% reprezentand subconstientul. Imaginati-va un iceberg unde, partea pe care o vedem la suprafata este constientul, restul (subconstientul) fiind sub apa.

La orice control medical sunteti intrebati despre afectiunile din familie, ce boli au avut parintii si bunicii vostri fiind avertizati ca este posibil sa le mosteniti, deci trebuie sa va monitorizati ca sa le preveniti. Acesta este momentul in care se produce programarea mentala pentru ca, din acest punct, in capul vostru incepe sa ruleze un program bazat pe frica (daca fac si eu, sigur o sa fac si eu, sper sa nu fac si eu). Aceasta frica va duce in final la boala pe principiul “De ce iti e frica, nu scapi!”.

Sa luam un exemplu:

Bunica a avut cancer de san, fiica este avertizata ca este posibil sa mosteneasca aceasta afectiune (cancerul de san stang la femeia dreptace are corespondent din punct de vedere emotional copilul sau mama). Adica poti sa faci cancer de san stang daca exista un conflict de ingrijorare legat de copil (ti-e teama ca se imbolnaveste, ca moare, ca se va intampla ceva rau, ca nu se descurca singur).

In momentul avertizarii, fiica este pusa sa faca o alegere la nivel subconstient:

1. Ramane in programul bunicii si duce mai departe modul in care a fost crescuta (teama, ingrijorare excesiva pentru copil, pesimism, frica ca va face boala) ceea ce inseamna mostenirea bolii.

2. Face exact opusul, refuzand afectiunea prin schimbarea tiparului de gandire, caz in care nu face boala.

Toate mamele, intr-o anumita masura, au temeri legate de copii, dar este nevoie de un echilibru emotional. Este nevoie sa lucram cu noi la nivel mental si sa acceptam ca nu putem schimba cursul vietii niciunei alte fiinte (in afara de noi), ca fiecare copil are lectia lui si ca nu putem controla acest lucru, ca exista ceva mai presus de noi care aseaza lucrurile spre binele suprem.

Intelegand asta inseamna ca ne deprogramam si automat nu vom transmite copiilor nostri asa zisele boli heredo-colaterale.

Dupa cum spunea imparatul roman Marcus Aurelius “Doamne, da-mi putere sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de-a distinge intre cele doua”.

In alte articole de pe site povestim despre astm, diabet zaharat, hipertensiune etc.

Sa fie cu folos!

Copyright Kamedrra