Dr. Laura Zainescu

Intentionez sa dezbatem, pe parcursul catorva postari, cauzele care stau la baza aparitiei diferitelor tipuri de afectiuni neoplazice.

De ce incep cu cancerul hepatic?

Dupa cum veti vedea, cauzele emotionale implicate in aceasta afectiune, se incadreaza de minune in contextul vremurilor actuale. Cand spunem afectare hepatica primul gand ne duce spre conflictele referitoare la bani si confictele in cadrul familiei sau cercul de apropiati.

Aceste aspecte implica deznadejde, neincredere in tot, apasare, tristete etc. Aspectul de „bani” cuprinde evident, conflictul de infometare reala sau simbolica.

Asa cum atat animalele, cat si oamenii se pregatesc pentru iarna facandu-si provizii, ficatul nostru “face provizii” in cazul in care se anunta o perioada indelungata de lipsa de hrana. Este raspunsul adaptativ al organismului pentru a supravietui in lipsa hranei. Cei care inca mai credeti in presa “libera si neaservita” sigur confirmati:

– recesiune economica, criza financiara, disparitia multor produse de pe rafturi, inflantie masiva cu restrangerea traiului de zi cu zi – situatii provocate voit cu diferite scopuri, dar sa nu intram in teoria conspiratiei. Toate aceste conflicte au ca traire secundara “voi muri de foame”.

Aspectul “infometare” simbolica se poate referi la pierderea sau incapacitatea de a obtine un obiect de care persoana este “infometata” (masina, casa, ceva considerat ca fiind vital, chiar si o jucarie pentru un copil poate reprezenta o “imbucatura” vitala).

Alte aspecte importante pe care trebuie sa le analizam in cadrul afectarii hepatice ar fi:

– deznadejde, neincredere, apasare, tristete, disperare

– frustrari acumulate, ura, gelozie, agresivitate retinuta

– tendinta de a critica si judeca propria persoana sau pe cei din jur

– bolnavul se plange tot timpul, opune rezistenta fata de ceva sau cineva, traieste mult in nemultumire “bucuria de a trai este inexistenta deoarece ii invidiaza pe ceilalti”

– conflicte legate de familie sau din cercul celor apropiati: furie, ranchiuna, senzatia ca nu este respectat.

Toate aceste emotii dau comanda creierului subconstient sa acumuleze, sa adune in exces pentru a evita orice carenta.

Intotdeauna bolnavul hepatic spune “Viata este nedreapta!”. Ce sa vezi?! In anumite situatii, DA ESTE, dar va intreb eu: Cu ce te ajuta ranchiuna, ura, dusmania si ce am enumerat eu mai sus?

Raspuns: Te ajuta sa te pricopsesti cu boala.

In momentul in care noi iertam o persoana sau o situatie, o facem pentru noi si nu pentru celalalt, o facem pentru sanatatea noastra, chiar daca la prima vedere pare nedrept si nu consideram ca am gresit.

Evident ca nu mai este cazul sa dezbatem explozia masiva a cancerelor de toate tipurile si la varste tinere, aparute dupa pandemie, dupa “eficientul si sigur”, reactii adverse recunoscute oficial – multiplicare celulara atipica “multumita” proteinei Spike.

Repet si voi repeta la nesfarsit, hotarati singuri ce este “eficient” si “sigur” pentru voi si apelati la metode de tratament holistice mai blande si cu efecte miraculoase.

Zile cu consimtamant si sanatate sa avem.

Sursa: Jacques Martel, Mihaela Alexandru, Mihaela Mirela Puscaș, Gilbert Renaul, Dr. Hamer

Copyright Kamedrra