Scriu acest text intrucat ne apropiem de finalul verii si in acelasi timp si perioada noastra de libertate, din punct de vedere al sanatati, este tot acolo. Daca va aduceti aminte din anii trecuti, se respecta un tipar: vara – liniste, fara restrictii, se elibereaza putin supapa si toamna incepe cu avertizari, amenintari, semnale de alarma, se reactiveaza propovaduitorii nenorocirilor in ceea ce priveste sanatatea. Intrucat OMS a inceput usor, din vara, sa avertizeze ca ne paste o noua pandemie si, dupa cum s-au activat alesii nostri, care tin mortis sa implementeze o lege a “imunizarii” obligatorii, e clar ca se coace ceva. Fara sa intram in teoria conspiratiei (care s-a dovedit in oarecare masura a fi reala) sa incepem sa ne pregatim sistemul imunitar pentru sezoul rece.
Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se proteja in fata agresiunilor virale, bacteriene, fungice, toxice. Aceasta, abordata din punct de vedere NMG, este influentata de un intreg sistem de emotii, atat pozitive cat si negative. Cele doua emotii primordiale sunt IUBIREA/CREDINTA, ca si emotie pozitiva si FRICA, aflata la polul opus. Ca si emotie negativa, FRICA este normala in situatii limita deoarece in acest moment sunt activate glandele suprarenale ce secreta adrenalina si cortizolul, hormoni care ne ajuta sa reactionam in depasirea pericolului.
Problemele incep a se manifesta in momentul in care individul nu depaseste aceasta situatie si ramane cu o stare de frica permanenta. In acest caz, excesul de hormoni din glanda suprarenala face ca organismal sa fie intr-o permanenta stare de “lupta si/sau fugi”.
Ca intr-un efect de domino, creierul intra intr-o stare de hiperreactivitate, ce blocheaza la randul sau gandirea rationala si consuma intregul arsenal energetic al organismului. In starea de “lupta si/sau fugi”, creierul considera ca nu mai are nevoie sa utilizeze energia proprie pentru a te regenera/vindeca.Se ajunge in situatia in care toate sistemele (organele) au de suferit.
Spre exemplu:
- Sistemul digestiv este afectat de lipsa poftei de mancare si de o hidratare corecta
- Sistemul respirator este afectat prin prezenta unei respiratii superficiale
- Sistemul excretor este afectat prin retentie sau eliminare excesiva de apa
- Sistemul reproducator – prin aparitia de probleme de dinamica sexuala
Frica, ca si emotie negativa, nu face altceva decat sa creasca sansele ca lucrurile de care ne temem, sa se intample. Frica de o anumita boala poate fi ea insasi un factor determinant in aparitia acestei boli. In acest context (stare prelungita de “lupta si/sau fugi”) sistemul imunitar fiind epuizat, un virus banal poate dobori organismul. Intelegand conceptul mai sus mentionat, incercarea de a creste imunitatea prin produse naturiste, nu are efect major, deoarece cauza care a determinat scaderea imunitatii, nu este rezolvata. Solutia vine prin remediile homeopate care actioneaza si la nivel mental. Spre exemplu un pacient Arsenicum Album poate lua extracte de coacaze sau maces (sau oricare alt supliment) fara efecte vizibile, deoarece creierul lui este controlat in mare parte de frica de boala iar in acest caz homeopatia face minuni.
Tratamentul homeopat este personalizat, tratand atat efectul cat si cauza, fiind ajutat si de raportul de biorezonanta magnetica care aduce informatii despre organele afectate si, cel mai important, emotia care declanseaza aceste afectiuni. Va indemn prieteneste sa nu luati de bun tot ce vedeti in mass-media, informati-va si din alte surse, inca mai sunt medici verticali care respecta juramantul depus si spun adevarul, treceti prin filtrul gandirii voastre orice informatie si actionati cum credeti ca este cel mai bine pentru voi. Hotarati singuri ce este “eficient si sigur” pentru voi. Zile cu consimtamant si sanatate sa avem!
Sursa: Ryke Geerd Hamer, Jacques Martel
Copyright Kamedrra