Situatia actuala privita prin prisma diferitelor tipuri de medicina

Dr. Dana Atudorei & Dr. Laura Zainescu

1. Perspectiva medicinei moderne (alopate)

Medicina alopata se bazeaza pe principiile stiintifice din domeniul biologiei, fizicii si chimiei. Ea studiaza cauzele, manifestarile clinice, diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor. Tratamentul se bazeaza in cea mai mare parte pe administrarea medicamentelor de sinteza. Protocoalele terapeutice pentru diverse afectiuni ar trebui sa aiba la baza datele stiintifice obtinute in studii clinice, cu o durata medie de desfasurare, intre cinci si zece ani, in functie de mai multi factori. Limitele medicinei moderne se regasesc in standardizarea unei scheme terapeutice care nu are aceleasi efecte la toti pacientii tratati pentru aceeasi boala. Medicina alopata trateaza boli si nu bolnavi, ea adresandu-se in principal simptomelor clinice si doar intr-o mica masura cauzelor profunde ale bolilor. Exista la ora actuala in medicina moderna boli idiopatice (carora nu li se cunoaste cauza) si boli incurabile (care nu se pot vindeca). In situatia pandemiei cu SARS-Cov 2, multe principii stiintifice ale medicinei moderne, asa cum le stiam, NU se mai aplica!

2. Perspectiva Noii Medicine Germanice

Orice boala este declansata de un soc emotional (conflict) si procesul natural de vindecare necesita rezolvarea acestuia. Boala este un program biologic special, care se manifesta pe cele trei planuri fizic, cerebral si organic, declansandu-se ca raspuns la socul emotional si este o reactie biologica de supravietuire. Toate bolile sunt declansate de un soc emotional care trebuie sa indeplineasca simultan cinci criterii:

– Apare pe neasteptate, ne surprinde (ca fulgerul)

– Are continut conflictual – ne mentine captivi in stres continuu, ne domina

– Este trait in mod dramatic

– Nu are rezolvare imediata

– Este trait in solitudine – singurul criteriu care poate fi eliminat, impartasind sentimentele traite cu alte persoane, in momentul socului. Daca reusim sa eliminam acest criteriu, boala nu se mai manifesta.

Boala are doua faze:

– Activa – cu descarcari masive de adrenalina (Lupta sau Fugi): incercam sa intelegem ce se intampla si de ce, sa acceptam ceea ce se intampla, sa gasim o solutie. Se manifesta prin stari de agitatie, insomnie, frica

– De vindecare – cand ne linistim si in acest moment apare simptomatologia care este, de regula, zgomotoasa. Exemple: somnolenta, febra, crize de astm, migrene, poliurie, dureri de tot felul.

In functie de natura emotiei, sunt afectate diferite aparate si luam ca exemplu perioada actuala:

– Afectare pulmonara – conflict legat de o situatie care iti pune in pericol viata (frica de moarte)

– Afectare gastrica (stomac) – inghiti informatii pe care nu le poti digera si nu poti reactiona (ex: informatii contradictorii din media despre covid)

– Afectare hepatica – frica de a nu avea ce manca, pentru ca imi pierd locul de munca

– Afectare renala – frica de a nu mai avea bani din ce sa traiesc

– Caile biliare – furie, ranchiuna (sunt furios ca sunt restrictionat, ca port masca, ca trebuie sa urmez reguli cu care nu sunt de acord)

Rezolvarea consta in constientizare si apoi acceptare. In prima faza lucram cu noi sa dizolvam emotia prin meditatii, rugaciuni, iertare,sedinte de consiliere terapeutica, terapii energetice, etc. Tehnici utile in acest sens sunt Ho’ oponopono si eliberarea prin scris (jurnalul).

3. Perspectiva Medicinei Complementare: homeopatie, gemoterapie, fitoterapie, apiterapie

– Homeopatia – metoda de tratament care ia in considerare toate simptomele prezentate de pacient, tratandu-se bolnavul si nu boala. Se stabileste remediul (medicamentul) homeopat individualizat, abordarea este holistica, este o metoda care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, efectul fiind complex si imbunatatind starea de sanatate fizica, mentala si emotionala. Este de mare ajutor in aceasta perioada in: atac de panica, depresie, anxietate, imunitate scazuta, pneumonie, refacerea dupa cazurile grave covid, toate tipurile de boli care nu impun urgenta (internare).

– Gemoterapia – foloseste partea tanara (tesut embrionar) a plantelor

– Fitoterapia – foloseste plantele adulte

– Apiterapia – foloseste produsele stupului (polen, propolis, laptisor de matca etc)

Mai multe informatii despre aceste componente ale medicinei complementare gasiti pe pagina noastra de Facebook si pe site kamedrra.ro.

4. Perspectiva Medicinei Energetice: Are la baza premiza ca toate obiectele fizice, inclusiv corpul uman, precum si procesele psihologice (emotii, ganduri, credinte si comportamente) sunt expresii ale energiei. Principiile fizicii cuantice demonstreaza ca noi suntem una cu Universul, nu suntem separati, fiecare in bula lui ci suntem interconectati si conectati cu Universul, suntem un TOT. Toate corpurile vii sunt sustinute de energia vitala cunoscuta sub diversi termeni: Qi, Spirit, Phrana. Metode de terapii energetice cunoscute sunt: acupunctura, Qi-gong, Thai-chi, Reiki, Ayurveda, unele dintre ele fiind derivate din medicina traditionala chineza. Medicina traditionala chineza se bazeaza pe principiul fluxului de energie vitala, care circula continuu, la nivelul intregului corp uman prin meridiane energetice. Starea de sanatate este determinata de starea de echilibru a energiei vitale, dezechilibrele care apar in acest flux duc la aparitia bolilor. De la nastere ne imbolnavim de frica de moarte si toata viata ne tratam de boala acesta. Medicina traditionala chineza considera ca sursa respiratiei se afla in rinichi, astfel incat tulburarile renale duc la tulburari respiratorii (frica de moarte – dezechilibru la nivelul rinichilor – tulburari respiratorii). Frica permanenta de moarte duce epuizarea energiei rinichilor (rinichii find considerati esenta vietii) care duce la epuizarea fizica si psihica. Cateva metode eficiente de echilibrare a energiei rinichilor ar putea fi: exercitiile fizice, dansurile (care implica miscari ale bazinului), joaca alaturi de copii, iesirile in natura etc. Exercitiile de eliberare a fricii (sau orice alta emotie negativa): inchideti ochii, va relaxati, respirati rar si amplu, vizualizati (va imaginati) frica sub forma unui fulg de nea sau un fluture frumos colorat pe care il scoateti din corpul fizic si il introduceti intr-un balon cu heliu pe care il trimiteti departe in Univers. Faceti acest exercitiu cateva minute, ori de cate ori apare frica, pana cand simtit ca aceasta dispare.

„Vindeca-ti mai intai sufletul iar mintea si trupul se vor vindeca de la sine!”

DAYKO Clinique de Médecine Intégrative

Copyright Kamedrra