Dr. Laura Zainescu
Pentru a pastra contextul actual al conspiratiilor din industria Pharma, ne-am gandit sa va prezentam o teorie conspirationista vizavi de monopauza. Literatura medicala, anterioara anilor 1800, aproape ca nu mentiona acest concept de „menopauza”. Atunci cand totusi o facea, ea nu se referea niciodata la menopauza ca fiind simptomatica sau ca la o dificultate ce necesita ajutor medical. Bufeurile de caldura si palpitatiile erau practic inexistente.
Acest lucru s-a schimbat odata cu intrarea in epoca moderna, in jurul anului 1950. Femeile nascute incepand cu anul 1900, au fost primele care au inceput sa experimenteze transpiratii nocturne, bufeuri de caldura, oboseala, atacuri de panica, anxietate, subtierea parului si dureri ale incheieturilor de indata ce ajungeau la anumita varsta. La jumatarea seculului 20, un val enorm de femei cu varste cuprinse intre 45-55 de ani, au inceput sa isi consulte medicii cu astfel de simptome, luandu-i prin surprindere pe acestia, care nu prea stiau ce sa creada.
Medicii au raportat aceasta noua „epidemie” companiilor farmaceutice iar la inceput, consensul general a fost ca totul exista doar in „capul” femeilor, fiind mai degraba un sindrom al femeii „nebune”. Cu siguranta femeile isi inventau singure simptome, caci acestea pur si simplu nu aveau nicio noima. Era probabil un strigat pentru a primi atentie sau un semn ca se plictiseau.
Companiile farmaceutice si doctorii s-au consultat si au ajuns la concluzia ca singurul lucru pe care il aveau in comun aceste femei, era varsta. Prin urmare, estabilishment-ul medical a decis ca singura cauza trebuiau sa fie hormonii desi barbatii experimentau la randul lor aceleasi simptome la varsta respectiva. Foarte multi barbati aveau bufeuri de caldura dar acestea erau etichetate drept „transpiratie datorita muncii” sau „transpiratie pe fond nervos”. Barbatii prezentau si alte simptome precum depresia, ingrasarea si tulburarile de momorie.
Imediat o companie farmaceutica a inceput sa le exploateze pe femei si sa acumuleze profit prin anuntarea falsei descoperiri si anume: problema hormonala feminina. Chiar si in zilele noastre, medicii continua sa elibereze retete tinand cont de aceasta dezinformare legata de „teoria hormonala”. Nenumarate femei aud ca la baza suferintei lor stau dezechilibrele hormonale tocmai de aceea firmele producatoare de medicamente fabrica hormonii de sinteza, care in acest caz, au mai multe riscuri decat beneficii.
Menopauza actioneaza de fapt in favoarea femeii, chiar daca e greu de crezut, dar dupa menopauza, procesul de imbatranire incetineste. Procesul cel mai accelerat al imbatranirii se petrece intre pubertate si menopauza, drept dovada fiind rapiditatea cu care se dezvolta adolescentele dupa prima menstruatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca hormonii reproducatori sunt compusi de tip steroizi care accelereaza procesul de imbatranire. Prin reducerea nivelului de estrogen si progesteron al femeiii, menopauza le protejeaza pe acestea inclusiv de cancere, virusi si bacterii, care sunt foarte atrase si se hranesc cu hormoni reproducatori. Si iata inca un adevar, de data asta referitor la osteoporoza: menopauza nu le face pe femei mai vulnerabile la porozitatea oaselor, in realitate osteoporoza se dezvolta de-a lungul mai multor zeci de ani, asa ca, doar intamplarea face ca ea sa devina vizibila dupa ce femeile ajung la o anumita varsta.
Comunitatile medicale confunda aceasta coincidenta cu o cauzalitate afirmand ca nivelul redus de estrogen din corpul femeilor contribuie la pierderea de masa osoasa. In realitate insa, cei care contribuie la osteoporoza, sunt hormonii reproducatori, care sunt steroizi, iar steroizii au un efect de dizolvare a oaselor.
Aceasta teorie este sustinuta si de dr. Geerd Hamer care ne spune ca osteoporoza este consecinta unei devalorizari majore la nivel emotional. Deci este justificat faptul ca aceasta poate incepe la varste mult mai tinere iar la menopauza este accentuata datorita incarcaturii emotionale venita in plus pentru ca nu se mai simt dorite/iubite, cu senzatia ca se „diminueaza”, ca nu mai pot fi atat de active pe plan sexual. Datorita modificarilor corpului ajung sa nu mai simta ca sunt suficient de atragatoare.
Nu vrem sa spunem ca hormonii reproducatori sunt ceva rau in sine, datorita lor femeile pot sa aiba copii, fara ei viata umana nu ar putea continua pe pamant. Organismul uman insa are limitele sale, el fiind dispus sa plateasca pretul pentru procreerea vietii. Menopauza este maniera naturala a corpului de a incetini procesul de imbatranire, pentru ca tu sa poti trai o viata lunga si sanatoasa. Menopauza si viata de dupa ea nu preprezinta asadar un motiv de teama, in sine menopauza nu ar trebui sa fie un proces fizic dificil.
Conspiratie sau nu, nici macar nu mai conteaza, atat timp cat putem inlocui cu succes terapia hormonala cu remedii homeopate, gemoterapice, fitoterapice cu efecte miraculoase si fara reactii adverse.
Sursa: Anthony William, Jacques Martel, Dr. Geerd Hamer