Apifitoterapia este o metodă de tratament care combină produsele stupului de albine, plantele medicinale și uleiurile volatile cu alte metode de tratament, pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor umane. Apifitoterapia presupune in principal tratamentul diferitelor afectiuni cronice sau acute cu plante şi produse apicole pentru a imbunatati calitatea vietii, atat la nivel fizic, cat si psihic si a restabili dezechilibrele de la nivelul diferitelor segmente ale organismului. Atat tratamentul, cat si efectele apifitoterapiei sunt de lunga durata, tratand cauza diferitelor tulburari si ajutand la mentinerea sanatatii.

La momentul actual, fitoterapia moderna foloseste intensiv aproape 500 de plante (sunt folosite toate partile plantei: radacina, tulpina, frunze, flori, muguri, germeni), in forme de administrare diverse (ceaiuri, decocturi, tincture, macerate, planta uscata, planta verde, extractele, uleiurile volatile), cunoscute fiind si terapia cu germeni si aromoterapia (terapia cu uleiuri volatile din plante).

Apiterapia este metoda de tratament care foloseste mierea de albine (actiune antibacteriana, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, imunostimulatorie, sedatica, digestive etc), propolisul (actiune antibiotica dovedita la nivelul infectiilor aparatului respirator, cutanat), polenul ( adjuvant in stari de oboseala cronica, afectiunile prostate), laptisorul de matca (intareste sistemul imunitar, sistemul nervos, endocrine, hepatoprotector),veninul de albine (antiinflamator, stimulator al circualtiei periferice si al secretiei endogene de cortizon), pasture (detoxifiant puternic).

Apifitoterapia imbina tratamentul fitoterapeutic cu apiterapia, iar rezultatele sunt uimitoare: cresterea rezistentei la diferite infectii virale, actiune antioxidanta, anticancerigena, detoxifiere, protectia si imbunatatirea functiilor ficatului, remedierea dezechilibrelor nervoase si hormonale. Consultatia de apifitoterapie se face in scopul stabilirii unei scheme de tratament personalizata fie ca este vorba de terapie antiaging, terapie antifumat, terapie anticancer, tratament pentru infertilitate.

 Apifitoterapie de Dr Laura Zainescu

Pret 210 lei/30 min

Programari la nr de telefon: 0770802356